دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Mon 13 May 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
سرخط اخبار دوشنبه ۳ دی ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۳۸:۳۱

مدیرعامل نفت و گاز پارس:
رشوه توتال به مدیران شرکت‌های نفتی مربوط به فاز ۲ و۳ است

باشگاه خبری فراساحل: مدیرعامل نفت و گاز پارس گفت: ماجرای رشوه توتال به مقامات ایرانی مربوط به سال ۱۹۹۷ میلادی است و این موضوع مربوط به حضور توتال در فاز دو و سه پارس جنوبی است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از فارس، محمد مشکین‌فام در نشستی خبری که به مناسبت بیستمین سالگرد تاسیس این شرکت تشکیل شد، از وارد مدار شدن ۴ مخزن انبار میعانات گازی خبر داد و گفت: طی ۳ ماه، ۴ مخزن ۵۰۰ هزار بشکه‌ای برای انبار ۲ میلیون بشکه میعانات به ظرفیت اضافه کردیم. وی افزود: در مجموع ۶ میدان پارس جنوبی، پارس شمالی، فروزان الف و ب، گلشن و‌فردوسی را برای توسعه در اختیار داریم. مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس میزان گاز درجای این میادین را در مجموع ۶۷۳ تریلیون فوت مکعب عنوان کرد. وی افزود: ۱۴ تریلیون متر مکعب از گاز میدان مشترک پارس جنوبی و شمالی در اختیار  ما و ۲۵ تریلیون متر مکعب متعلق به قطر است. ۱۸ میلیارد متر مکعب میعانات در اختیار ایران و ۳۸ میلیارد متر مکعب در اختیار قطر است. وی با اشاره به روند رو به رشد تولید طی ۵ سال گذشته، تصریح کرد: در سال ۹۲ ظرفیت تولید ۲۸۵ میلیون متر مکعب بود که اکنون به ۵۸۳ میلیون متر مکعب رسیده‌ایم. مشکین‌فام رقم تولید تجمعی را ۱۳۴۸ میلیارد متر مکعب عنوان کرد و درباره میزان تولید از لایه نفتی گفت: در حال حاضر ۲۵ هزار بشکه از این منطقه تولید می‌شود.

تولید 600 هزار بشکه میعانات گازی در روز
وی رقم تولید میعانات را نیز ۶۰۰ هزار بشکه در روز اعلام کرد و درباره ذخیره‌سازی میعانات اظهار داشت: تا کنون مشکلی بابت تولید میعانات نداشتیم، اگر مشکلی بود باید از ۵۸۳ میلیون متر مکعب کاهش تکلیفی داشتیم، اما گاز با ظرفیت کامل تولید می‌شود. وی یادآور شد: از سال ۸۶ ساخت ۸ مخزن برای ذخیره سازی ۴ میلیون متر مکعب در دستور کار بود اما به دلیل مسائل مالی پیمانکار با تاخیر اجرا شد. مدیر عامل نفت و گاز پارس ادامه داد: این مخازن برای این است که اگر شناوری برای بارگیری نیاید می‌توانیم از این فضا برای ذخیره‌سازی و تداوم تولید استفاده کنیم.

از توتال شکایت نمی‌کنیم
به گفته وی آنچه با توتال پیش رفتیم مطابق ماده ۴۶ قرارداد است و شرایط برگشت تحریم شفاف توافق شده و تاکنون مرّ قرارداد دنبال شده و خلاف آن انجام نشده است. وی درباره جریمه نیز اظهار داشت: جریمه از محل تاخیر در اجرای پروژه است یعنی هر چه پیمانکار دیرتر به تولید برسد، به ضررش است و این رویه در آی پی سی و بای‌بک به همین صورت است. بنابراین پیمانکار همواره به دنبال تولید و بازپرداخت سرمایه بوده است. وی تاکید کرد: سرمایه‌گذاری ۴۵ میلیون دلاری توتال در فاز ۱۱ پارس جنوبی، با خروج این شرکت از توسعه این فاز در ایران می‌ماند. مشکین فام در ادامه گفت: تا اواسط بهمن ماه ظرفیت تولید پارس جنوبی ۸۵ میلیون مترمکعب در روز افزایش می‌یابد که به معنای تحقق اهداف تعیین شده از سوی وزارت نفت است. وی تصریح کرد: 13 پالایشگاه پارس جنوبی در منطقه عسلویه هم اکنون به بهره‌بردار تحویل شده است و ۵ پالایشگاه دیگر پارس جنوبی در منطقه تنبک به جز فاز ۱۴ تا پایان امسال تکمیل می‌شود همچنین عملیات اجرایی فازهای پارس جنوبی به جز فاز ۱۱ سال ۹۸ به پایان می‌‌رسد و پیش‌بینی ما این است که پیمانکار فاز ۱۱ پارس جنوبی تا پایان سال مشخص شود‌. این مقام مسئول اظهار داشت: حمایت از شرکت‌های داخلی یکی از اهداف این شرکت است و ۴۰ شرکت ایرانی به عنوان جایگزین شرکت‌های خارجی در طول فعالیت پارس ثبت و فعال شدند.

برنامه توسعه فرزاد ب
وی درباره توسعه فرزاد بی گفت: مذاکره با شرکت «او ان جی سی» هند برای توسعه میدان گازی فرزاد بی که MDP آن تکمیل شده،  اگرچه کند، اما در حال انجام است. مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس درباره رشوه به یکی از مقامات ایرانی اظهار داشت: ما مستندی درباره دریافت رشوه از سوی توتال که مربوط به فاز ۲ و ۳ پارس جنوبی و سال ۱۹۹۷ میلادی است، دریافت نکرده‌ایم.

سی ان پی سی رسما از فاز 11 خارج نشده است
وی درباره خروج سی ان پی سی از فاز 11 نیز اعلام کرد: شرکت سی ان پی سی هنوز به‌صورت رسمی خروج خود را از فاز ۱۱ پارس جنوبی اعلام نکرده و ما از طریق رسانه‌ها آن را شنیدیم.

مشکلی بابت احداث ایستگاه تقویت فشار فاز 11 نداریم
مشکین فام ادامه داد: مقدمات ساخت سکوی فشارافزا در داخل کشور فراهم شده است و توتال در مدت همکاری، روی موضوع تقویت فشار و طراحی این سیستم  کار کرده و کل مدارک به شرکت چینی سپرده شده است. وی درباره رقم سرمایه گذاری در پارس جنوبی گفت: از زمان توسعه میدان پارس جنوبی تاکنون ٨٠ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده است که از این میزان ۱۴ میلیارد دلار صرف سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها از جمله ساخت جاده و فرودگاه شده است. مدیر عامل نفت و گاز پارس درباره عایدی از پارس جنوبی نیز اظهار داشت: تاکنون یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز غنی از میدان گازی پارس جنوبی برداشت شده که اگر ارزش هر هزار فوت مکعب  ۱۸ سنت در نظر گرفته شود،  80 میلیارد دلار خرج کردیم و ۲۵۰ میلیارد دلار عایدات این میدان بوده است‌. مدیرعامل نفت و گاز پارس درباره توسعه لایه نفتی پارس جنوبی نیز گفت: به علت خریداری شرکت «مرسک» توسط توتال، مذاکره با این شرکت برای توسعه این لایه نفتی منتفی شده و اکنون در حال مذاکره با شرکت‌های ایرانی هستیم. مشکین فام افزود: تاکنون 90 میلیون دلار برای توسعه فاز 11 سرمایه گذاری شده که 45 میلیون دلار از آن متعلق به توتال بوده است که با خروج این شرکت از توسعه این فاز، این سرمایه گذاری در ایران باقی می‌ماند و به توتال بازپرداخت نمی‌شود.



  کد خبر : 6155
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :